Zo verhuis je efficiënt al je spullen 

Zo verhuis je efficiënt al je spullen 

Verhuizen: niemand houdt er echt van, maar eens in de zoveel tijd moet het nou eenmaal gebeuren. Veel mensen krijgen ontzettend veel stress van verhuizen en denken dat het een project van maanden gaat worden. Met een goede verhuizen checklist en een efficiënte aanpak kan het zo gebeurd zijn. Zo vlieg jij je verhuizing zo makkelijk mogelijk aan!  

Minimaliseer 

Gooi niet al je spullen lukraak in dozen. Een verhuizing is het ideale moment om eens goed te ontspullen. Alles wat je al maanden niet hebt aangeraakt en voor jou ook geen sentimentele waarde meer heeft kan weg. Ruim je kledingkast goed uit, wat draag je regelmatig en wat eigenlijk al jaren niet meer? Welke boeken heb je al gelezen en ga je ook nooit meer lezen. Sorteer de spullen die je niet meer wilt hebben. Maak een stapel met spullen  die naar de stort moeten, een stapel met spullen die je weg kan geven aan bekenden en een stapel met spullen die naar de kringloopwinkel kunnen. 

Pak in 

Regel een aantal goede stevige dozen. Je kunt deze bij de supermarkt krijgen, maar je kunt ook online verhuisdozen bestellen. Pak je spullen in per kamer of categorie, zodat ze na verhuizing al allemaal op de juiste plek staan. Stop breekbare spullen bij elkaar in een doos en probeer lege ruimte op te vullen met bubbeltjesplastic, piepschuim bolletjes of proppen papier. Geef met grote letters op de doos aan dat dit de breekbare spullen zijn. Doe jezelf een lol en begin enkele dagen van tevoren al met inpakken. Haal meubels de dag voor de verhuizing of de dag daarvoor alvast uit elkaar, je kunt prima een nachtje op een matras slapen. Alleen de spullen die je tot op het allerlaatste moment nodig hebt, pak je op de dag van de verhuizing in. 

Verhuis 

Verhuizen is een te grote klus om in je eentje te doen. Schakel waar mogelijk zo veel mogelijk hulptroepen in. Een verhuisbedrijf inhuren is sterk aan te raden. Het scheelt je een hele hoop tijd en stress. Mocht je je verhuizing an sich al duur genoeg vinden: kijk of je ergens een boedelbak of aanhangwagen kunt huren of dat je iemand in je kring hebt met een busje. Schakel vrienden en familie in en vorm een treintje om de dozen en meubels gemakkelijk in en uit het huis te tillen. Samen verhuizen is bovendien veiliger. Je hebt vast een paar spullen die je eigenlijk niet in je eentje kan tillen. Met wat vrienden kun je er naast een stressvolle, ook een gezellige dag van maken. 

Zo verhuis je efficiënt al je spullen 

Pak uit 

Wanneer alles eenmaal in je nieuwe huis staat is het waarschijnlijk een puinhoop en ook al erg laat. Wees lief voor jezelf en dwing jezelf niet om alles al direct op de juiste plek te zetten. Pak het hoognodige uit en ga lekker slapen. In de week of weken erop kun je dagelijks één of twee doosjes uitpakken. Zo vormt jouw nieuwe huisje zich langzaam tot een thuis. 

Zo verhuis je efficiënt al je spullen 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *