Toe aan een nieuwe schutting? Volg deze tips

Nieuwe schutting

Wil je graag een nieuwe schutting, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Wees niet getreurd, hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je zeker op moet gaan letten wanneer je graag een nieuwe schutting zou willen. Probeer eerst alles op een rijtje te krijgen voordat je een nieuwe schutting gaat kopen en plaatsen. Dit kan veel frustratie en geld besparen. 

Overleg met de buren

Het eerste wat je moet doen is praten met alle buren die aan de schutting zullen gaan grenzen. Hierdoor voorkom je onenigheid en zou je de kosten eventueel kunnen gaan delen. Mocht je de schutting zelf willen plaatsen, zal het sneller gaan met twee of meerdere personen en het is natuurlijk heel erg handig en leuk om samen met de buren iets neer te kunnen zetten waar iedereen plezier van zal hebben, zonder om al te lang in de troep te moeten zitten. 

Kies voor de juiste schutting

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen. De meest populaire soort hiervan is de hout/betonnen schutting. Dit betekent dat de schuttingen met beton in de grond vastgelegd zijn, en de uitstraling ervan is hout. Doordat het hout op het beton staat, is de kans kleiner dat het hout zal gaan rotten door een natte ondergrond. 

Ook is er een mogelijkheid om te kiezen voor een natuurlijke schutting, of een volledige betonschutting. De meeste schuttingen zijn 180 centimeter hoog en de maximale wettelijke hoogte van een schutting mag 200 centimeter zijn. 

Wel is het belangrijk om na te kijken of je een vergunning of toestemming nodig hebt om de schutting te kunnen plaatsen, voordat er andere problemen zich kunnen voordoen. 

Natuurlijke schutting

Waarom zou je een schutting kopen?

Een schutting kan vaak zorgen voor privacy en de mogelijkheid om inkijk in de tuin te verminderen. Ook zorgt het voor beveiliging, niet iedereen kan makkelijk de tuin in komen en mocht je huisdieren hebben, is de kans dat zij vrij rond kunnen lopen een stuk groter met een schutting, zodat ze in de buurt blijven. 

Een schutting kan er ook voor zorgen dat het wind en geluid tegenhoudt. Dit is enorm handig als je op een open plek woont waar veel wind is, of vlakbij een weg. Hierdoor wordt de overlast een stuk minder. 

De kosten

Een schutting kost rond de €60,- tot €200,- per meter. Dit verschilt per schutting en per houtsoort. Mocht je een schutting willen laten plaatsen door een bedrijf, kunnen de kosten gemiddeld €15,- zijn per meter. De schuttingen bij Buitengoed kunnen oplopen tot de €300,- per meter. Dit omdat het hout van goede kwaliteit is en als het wordt besteld krijg je er een totaalpakket voor mee om de schutting te kunnen monteren 

De duur van het plaatsen van een schutting

Het plaatsen van een schutting verschilt in de soort schutting die je neemt. Bij een houten of een composieten schutting kan het in een dag geplaatst worden. Mocht je een betonnen of stenen schutting willen neerzetten, zal er eerst beton moeten worden gestort. Afhankelijk van de uithardtijd van het beton is het moeilijk te zeggen hoelang het plaatsen in totaal zal duren. 

Mocht je hierna nog steeds vragen hebben, neem eens een kijkje op de site van Buitengoed of neem contact op. Alle gegevens hiervan zijn te vinden op de website. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *