Mooie bomen die je tuin kunnen opfleuren 

Een boom waar je het hele jaar plezier van kunt hebben, wie wil dat nou niet? Een Rhododendron gaat het hele jaar mee. In de zomer kan je genieten van mooie felgekleurde bloemen of stralende witte bloemen, en in de winter kleurt hij de hele tuin mooi groen. Ze ruiken enorm lekker en kunnen overal geplaatst worden, zelfs in een bak. Dit komt omdat de maten kunnen verschillen tussen de 50 centimeter en 400 centimeter. 

Rhododendron 

Zoals al eerder gezegd, gaat deze boom het hele jaar mee. Deze worden meestal in groepen geplant, waardoor de hele tuin er erg vol en prachtig uit ziet. De meeste Rhododendrons groeien het beste in de schaduw en kunnen verschillende kleuren laten zien. Mocht je meerdere verschillende Rhododendrons combineren, kan het zijn dat de bloeitijden verschillen, en kan je het hele jaar door genieten van de verschillende gekleurde bloemen. 

Onderhoud 

Een Rhododendron heeft niet heel erg veel onderhoud nodig. Ze hoeven niet veel gesnoeid te worden, alleen de uitgebloeide bloemen boven nieuwe knoppen moeten worden afgeknipt. Zo kunnen de nieuwe knoppen mooi uitbloeien. Mocht je de boom liever wat kleiner willen houden, kan je wat takken verder terugsnoeien. Het is verstandig om dit te doen in de zomerperiode. Wil je een Rhododendron kopen, dan vind je op de site en in de winkel genoeg advies over hoe je ze het beste kunt onderhouden. 

Verschillende fruitbomen 

Wil je liever een boom waar je van kunt profiteren, is een fruitboom een ideale oplossing. Bij Tenhoven vind je een hoop verschillende bomen waar je in de zomer van heerlijk fruit en vruchten kunt genieten. De keuzes hierin zijn bramen, bessen, frambozen, druiven en kiwi’s, maar ook hazelnoten zijn er te vinden. Deze vind je op de site en in de winkel al voor iets meer dan €14,-! De meeste hiervan zijn struiken, maar die mogen niet onderdoen in de tuin. 

De struiken 

De verschillende soorten bessen zijn allemaal best bekend en goed te eten. Ze zitten vol met vitamines en mineralen, kunnen vers gegeten worden en kunnen verwerkt worden in allerlei gerechten. De struiken staan meestal het liefst in de zon, waardoor je grote en zoete vruchten krijgt. Mocht je hierover nog meer informatie willen, neem dan een kijkje op de site of vraag om advies in de winkel. 

Hazelnoot 

De hazelnootstruik is de perfecte oplossing voor als je niet erg veel zin hebt om er veel mee bezig te zijn. Hij is makkelijk te onderhouden, heeft heel weinig eisen wat betreft de grondsoort waar hij op komt te staan en hij is heel makkelijk te snoeien. In februari komen er al katjes en kleine knoppen in, die bijna niet opvallen en hij kan tot wel 6 meter hoog groeien. 

Planten 

Niet alleen bomen en struiken zijn een must voor jouw tuin. Denk eens aan klimplanten, of lavendel. Klimplanten zijn al te verkrijgen vanaf €13,- en kunnen in de hoogte groeien. Dit is erg handig voor wanneer je niet heel erg veel ruimte in je tuin hebt. Ook kunnen ze een lege muur en schutting omtoveren tot een leuke gekleurde muur. Wel hebben ze licht en warmte nodig van de zon. 

Een lavendelplant is heel erg makkelijk, heeft amper water nodig maar in de zomer is het wel handig om wat water bij te geven in verband met uitdroging. Lavendel brengt een vrolijke kleur met zich mee en trekt door zijn geur leuke insecten aan, zoals vlinders en bijen. Hier wordt dus niet alleen de mens blij van! 

Lavendelplant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *