Houten rabatdelen, wat een keuze!

Houten rabatdelen, wat een keuze!

Bij HOUTvakman.nl vindt u een uitgebreide collectie houten rabatdelen en er is echt een enorme keuze op het gebied van houtsoort, profiel, stijl, etc. Laten we eens rustig wat opties bespreken…

(on)behandeld?

Gaat u voor rabatdelen van onbehandeld of behandeld hout is populair vanwege de natuurlijke & stijlvolle uitstraling. Bij ons heeft u de keuze uit diverse houtsoorten die onbehandeld buiten verwerkt kunnen worden, waaronder eiken, lariks, douglas, diverse soorten thermowood en verschillende hardhout soorten. Uiteraard kunnen deze – na verwerking – alsnog behandeld worden, om de unieke kleur te behouden bijvoorbeeld. Vaak wordt er echter voor gekozen om deze ook onbehandeld te laten, waarbij ze mooi zullen vergrijzen. Natuurlijk zijn er ook diverse opties op het gebied van behandelde rabatdelen. Vaak wordt er – met het oog op de gunstige prijs / kwaliteit – gekozen voor geïmpregneerde rabatdelen van vuren en grenen. Dit zijn de welbekende “groene tuinhout” rabatdelen, maar tegenwoordig is er meer mogelijk. Wat dacht u van de moderne zwarte rabatdelen, of het trendy red class wood, dat precies lijkt op onbehandeld douglas hout?  

Houten rabatdelen, wat een keuze!

Welk profiel?

Voor een stevig & stabiel eindresultaat wordt vaak gekozen voor een mes & groef rabatdeel. Deze worden in elkaar geplaatst, ideaal voor wand & gevel, maar vooral ook voor bijv. dakbeschot bieden we verschillende soorten mes & groef rabatdelen. Vellingdelen en mes & groef planken zijn het meest bekend zijn, maar er zijn veel meer opties, van channelsiding delen tot en met deens rabat met mes & groef. Voor robuuste buitenwanden en schuttingen bieden we ook ‘stapelplank’, waaronder het blokhutprofiel rabat en dubbel rabat: ideaal voor solide constructies en schuttingen (met de buren).

Ook hebben wij ook een ruime collectie rabatdelen die met overlap gemonteerd worden. Rabatdelen met een overlappende verbindingen zorgen voor stevigheid en zijn zeer praktisch in gebruik. Ideaal geschikt voor gevelbekleding en schuttingen, maar het Z-profiel is bijv. enorm populair voor dakbeschot. Populaire soorten zijn o.a. Deens rabat, halfhouts rabat, blokprofiel rabat en Zweeds rabat. Zweeds rabat van HOUTvakman verdient wel wat speciale aandacht als populaire keuze voor gevelbekleding. Het wordt horizontaal geplaatst en zorgt voor een optimale afwatering, met een stoere, rustieke uitstraling. Wij bieden een unieke collectie van diverse houtsoorten waaronder eiken, douglas, lariks, thermowood & hardhout, maar ook geïmpregneerd & gebeitst zwart Zweeds rabat. Houd er rekening mee dat Zweeds rabat praktisch altijd een ruwe zichtzijde heeft. 

Houten rabatdelen, wat een keuze!

Naast rabatdelen die in elkaar & over elkaar verwerkt moeten worden, bieden wij ook een mooie collectie “open gevelbekleding”. Mogelijkheden hierbij zijn rhombus rabatdelen en B-fix rabatdelen. Een open gevelbekleding realiseert altijd een extra moderne look en stijlvol accent, maar biedt ook diverse voordelen op het gebied van beluchting en ventilatie. Wilt u deze uitstraling, maar wel een “dicht” eindresultaat, bekijk dan onze blokprofielen! 

Voor dak & plafond.

In uw zoektocht naar goede rabatdelen voor dak & plafond zijn er – naast diverse houtsoorten- ook diverse profielen beschikbaar. Erg populair zijn o.a.  mes & groef planken, vellingdelen (en tevens de relatief dunne blokhutprofielen) – allemaal met mes en groef – of de overlappende sponningplanken.

Hopelijk hebben wij u wat meer inzicht kunnen geven! Bij HOUTvakman kunt u altijd rekenen op hoogwaardige houten rabatdelen voor diverse toepassingen. Bestel een rabatdeel bij HOUTvakman.nl eenvoudig online, profiteer van onze scherpe prijzen en geniet van de unieke uitstraling van hout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *