Het non-directional kunstgras

non-directional kunstgras

Een non-directional kunstgrasveld is een soort kunstgras dat er hetzelfde uitziet vanuit elke hoek. Dit is in tegenstelling tot directional kunstgras, dat een gerichte “groei” heeft en er dus anders uit kan zien afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Non-directional kunstgras is meestal een populaire keuze voor sportvelden omdat het er realistischer uitziet en de spelers niet afgeleid worden door de groeirichting van het gras. Het is ook een goede optie voor huis- en tuinprojecten omdat het er natuurlijker uitziet en gemakkelijker te onderhouden is.

De voordelen van het gebruik van non-directional kunstgras

  • Non-directional kunstgras kopen heeft een natuurlijk uitziende grassprietstructuur en een consistente kleur, wat betekent dat het er realistischer uitziet dan sommige andere soorten kunstgras.
  • Het is gemakkelijk te onderhouden: kunstgras hoeft niet gemaaid te worden of gewatered te worden, wat betekent dat het onderhoud veel gemakkelijker is dan natuurlijk gras.
  • Toepasbaar op elk terrein: non-directional kunstgras kan op bijna elk type terrein worden geïnstalleerd, wat betekent dat het een geweldige optie is voor mensen die wonen in gebieden met droog of koel weer.
  • Duurzaam: non-directional kunstgras is gemaakt van hoogwaardige materialen en kan jarenlang meegaan, wat betekent dat je er lang plezier van kunt hebben zonder het opnieuw te hoeven installeren.
  • Veilig: het is een veilige optie voor sportvelden omdat het niet glibberig is en de spelers niet afgeleid worden door de groeirichting van het gras.

Hoe wordt het precies geproduceerd?

Kunstgras wordt geproduceerd door middel van een proces dat bekendstaat als tufting. Tijdens dit proces worden kunststof vezels in een gebonden mat geplaatst en aan de onderkant vastgemaakt aan een backing van kunststof of textiel. De vezels kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals polyethylene of polypropyleen, en kunnen verschillende lengtes hebben om een natuurlijk uitziende grassprietstructuur te creëren.

Na het tuftingproces wordt het kunstgras meestal geëxtrudeerd met een laagje rubber of andere kunststof om de backing te versterken en te helpen bij het behoud van de vorm van het gras. Het kunstgras kan ook worden behandeld met chemicaliën om het UV-bestendig te maken en te helpen bij het behoud van de kleur.

Is non-directional veel duurder?

Doorgaans is non-directional kunstgras iets duurder is dan directional kunstgras, omdat het meer arbeid vereist om te produceren. Omdat non-directional kunstgras er hetzelfde uitziet vanuit elke hoek, moeten de vezels in alle richtingen dezelfde lengte hebben, wat betekent dat er meer vezels nodig zijn en dat het tuftingproces langer duurt.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van kunstgras afhangt van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gras, de grootte van het gebied waarvoor het bestemd is, en de leverancier. Het is daarom verstandig om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing maakt om ervoor te zorgen dat je het beste product voor je geld krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *