Het beste voor je paard

Paardenverzorging

Jouw paard verdient alleen het allerbeste natuurlijk. Goede verzorging en beweging helpen een paard gezond te blijven, en vooral natuurlijk gelukkig! Voor de beste prestaties is wel wat voorbereiding nodig.

Het begint met goede voeding

Om goed te kunnen bewegen heeft iedereen goede brandstof nodig. Dit geldt voor mensen en ook paarden. Een goed hooinet is daarom erg van belang voor het voeden van een paard. Een hooinet zorgt ervoor dat het voedsel niet in één keer naar binnen wordt gehapt. Dit heeft als voordeel dat het paard kleinere porties eet en dat het paard niet te snel klaar is met eten en zich meteen weer gaat vervelen op de weide. Langzamer eten heeft ook als voordeel dat het voedsel beter verteerd wordt en minder belastend is voor het spijsverteringsstelsel. Een hooinet voor paarden is dus een uitstekende investering!

Voor paarden die veel bewegen en bijvoorbeeld meedoen met paardensport, is goede training vanzelfsprekend. Het is natuurlijk ook zo dat als een paard veel traint, deze meer voeding nodig heeft. Wij verbranden immers ook meer calorieën als we veel sporten! Om ervoor te zorgen dat je paard altijd toegang heeft tot extra voedsel, kunnen hooiruiven voor paardensport een uitkomst zijn. Zo is er altijd een snack aanwezig en hoeft er geen honger geleden te worden.

Verdere uitdagingen

Om je paard te helpen met trainen zijn er nog meer dingen van belang. Een goede voeding is inderdaad de basis, maar nu komt het aan op echte beweging. Een goede oefening voor paarden die dressuurtraining volgen is lopen en springen over trainingsblokken. Dit zorgt ervoor dat de benen goed opgetild worden, en door ze van hoogte te verwisselen kun je er ook springhindernissen van maken. Cavaletti training blokken zijn in allerlei hoogtes en kleuren verkrijgbaar, zo maak je de perfecte oefeningen voor jouw paard.

Kortom, voor de ruitersport is veel voorbereiding nodig. Een goede prestatie is afhankelijk van veel factoren. Goede voeding staat centraal, maar hulpstukken voor de training moeten we ook niet vergeten. Belangrijk is dat het paard zich ten alle tijde goed voelt. Dit zal de ruiter zeker ook merken. Een ruitersport shop kan een goede hulp zijn bij de voorbereiding van dressuur- en springparcours. Zo kan je alles wat je nodig hebt op één plek vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *