Fruit & Groente

Hoe je je tuin eetbaar maakt

Heb je altijd al gedroomd van een eetbare tuin? Je eigen tomaatjes en rucola gewoon uit je eigen tuin? Dat kan! Maar dan moet je wel op een paar dingen letten namelijk:

Het weer

Het is een van de belangrijkste aspecten als je een moestuin gaat beginnnen. Kies voor een goede plek met zoveel mogelijk zon. De groeten moeten minimaal 6-8 uur in de zon staan per dag. Er moet ook beschutting zijn voor de wind. Wind kan namelijk ook warme lucht afvoeren.

De grond

Het is ook heel belangrijk om te bepalen in en op welke grond je je moestuintje gaat bouwen. De belangrijkste grondsoorten in Nederland zijn zand, klei en veengrond. Pak een handvol grond en knijp erin. Als deze uit elkaar valt heb je zanderig grond. Als het klontert en je kan er een rolletje van maken is het klei. En als het zwart/bruin van kleur is is het veengrond.

Voorzaaien

Je kunt alvast gaan voorzaaien in een zaaibakje of een potje op de vensterbank. Je kunt de plantjes dan rond april buiten gaan planten. Zo ben je al een stapje voor. Paprika’s en tomaten moeten voorgezaaid worden.Vragen? Neem dan contact met ons op.