Deze handige tuin tools mogen niet ontbreken in je collectie

Hurqvana-kettingzaag

Het hele jaar door valt er wel iets te doen in je tuin, of het nou winter is of zomer. Kees van der Spek Tuinmachines BV heeft alles wat jouw tuin nodig heeft, dag in dag uit. Niet alleen machines, maar ook onderdelen, reparaties en advies zodat je goed aan de slag kunt. Maar welke tuin tools moet je echt hebben? Lees het hieronder! 

Een kettingzaag

Een kettingzaag is uitstekend voor het door midden snijden van hout. De Husqvarna kettingzagen zijn met een accu te verkrijgen, maar zonder alle nare dingen die bij andere kettingzagen komt, zoals dampen en lawaai. Deze zijn voorzien van een unieke motor, die ervoor zorgen dat ze milieuvriendelijker zijn. Dit komt omdat ze door deze motor minder brandstof

De veiligheid van een kettingzaag

De kettingzagen van het merk Husqvarna hebben een stuk minder weerstand, waardoor de zaag snel en met minder inspanning te starten is. Bij alle kettingzagen geldt dat het noodzakelijk is om de juiste bescherming te dragen. Hieronder vallen een helm, goede zaagkleding, speciale laarzen en natuurlijk de handschoenen. Mocht je een kettingzaag gebruiken die benzine verbruikt, is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. 

Onderhoud van Husqvarna kettingzagen

verbruiken. Het is belangrijk dat de kettingzagen goed worden onderhouden, dit in verband met slijtage en de veiligheid voor het gebruiken ervan. Dit doe je door de ketting regelmatig te slijpen en de spanning hiervan te bekijken. Voor de ketting kan je kettingzaagolie gebruiken, die ook te vinden is op de website. Gebruik je een benzine kettingzaag, is het verstandig om 2-takt brandstof te gebruiken. Na gebruik van de kettingzaag grondig schoonmaken. 

Een bladblazer

Een bladblazer is vooral heel erg handig in de herfstperiode. Het merk Husqvarna heeft hier ook een hele collectie van. Een Husqvarna bladblazer van Kees van der Spek zorgt ervoor dat jouw tuin binnen enkele seconden vrij is van alle losse bladeren en ander afval die op de grond ligt. Niet alleen voor buiten, ook kan de bladblazer binnen worden gebruikt in bijvoorbeeld een tuinhuis of garage om het daar schoon te maken. Mocht er een onderdeel helaas kapot gaan, dan kan je altijd terecht op de website om een nieuw onderdeel te bestellen. 

Soorten bladblazers

SooEr zijn twee soorten bladblazers. Een daarvan is met de hand gedragen en de ander heeft de mogelijkheid om die op je rug te dragen. Ze zijn allemaal leverbaar met een benzine-, elektrische of een accu uitvoering. Hieronder is een korte beschrijving van alledrie te vinden. 

Het verschil in de bladblazers

Benzine bladblazers zijn erg sterk, hebben geen snoer en zorgen ervoor dat de klus die je wilt gaan doen snel gedaan is. Wel is het verstandig om hierbij een bladblazer te gebruiken die rug gedragen is. 

Een elektrische bladblazer zijn erg krachtig en redelijk stil. Het enige nadeel hiervan is dat het mogelijk is om in de knoei te komen met het snoer, maar zolang het maar dicht bij de krachtbron is of eventueel met een verlengsnoer gebruikt wordt, heb je er geen last van. 

Een accu bladblazer is uitgerust met een elektromotor en daar heb je absoluut geen last van omdat hij erg stil is, en je hebt ook geen gehoorbescherming nodig. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *