Decoratie is bepalend voor de uitstraling van de tuin

Tuinbeeld als tuindecoratie

De vijver is een gedeelte van de tuin dat nogal in het oog springt en bepalend is voor de algehele indruk en uitstraling van de tuin. Er komt dan ook nogal wat kijken voor je kan beginnen met het aanleggen van een vijver. Hoe groot moet de vijver worden? Hoe diep? En welke vissen en planten wil je in de vijver hebben. Naast deze basisonderdelen zijn er nog een aantal overwegingen te maken die bepalend zijn voor het eindresultaat. Misschien wil je ook een fontein in de vijver of een waterval met een pomp die ook direct helpt het water in de vijver schoon te houden. Er zijn tal van decoraties die je aan de vijver kan toevoegen en helpen om de vijver een unieke uitstraling te geven passend bij jou en de rest van de tuin.

Op het internet is de keuze aan vijverdecoratie vele malen groter dan in tuincentra

In tuincentra is er altijd wel een sectie te vinden die volledig in het teken staat van de vijver en alles wat daarbij hoort. Hoewel de meeste basisproducten vrij eenvoudig te vinden zijn, is het aanbod aan vijverdecoraties in veel gevallen beperkt. Gelukkig zijn er online tegenwoordig tal van webshops te vinden met een groot aanbod aan uiteenlopende tuinbeelden en vijverdecoraties die je vanaf je laptop, tablet of telefoon direct kan bestellen. In veel gevallen is het online shoppen van dit soort producten ook een stuk voordeliger en kun je makkelijker producten met elkaar vergelijken. Een bijkomend voordeel, is dat mensen vaak ook beoordelingen achterlaten, zodat je kan vaststellen wat voor kwaliteit je met een bepaald product in huis haalt voordat je deze daadwerkelijk aanschaft.

Voor elke vijver en voor elke budget is er wel decoratie te vinden

Een vijver zonder decoratie is eigenlijk niet af, omdat deze weinig tot geen uitstraling heeft. Bij decoratie kun je denken aan tal van accessoires die te maken hebben met de vijver en de het aangezicht beïnvloeden en soms ook een functionele werking hebben. Met speciale vijververlichting kun je een sprookjesachtige look creëren tijdens de avonden. Met een fontein geef je een vijver extra allure en stijl en met een waterval benadruk het natuurlijke aspect van de vijver en creëer je een oase van rust. Er is vijverdecoratie te vinden voor elk budget en voor elke soort vijver. Wanneer je bijvoorbeeld een kleiner formaat vijver hebt kun je kiezen voor een klein beeldje van bijvoorbeeld een kikker of een eend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *